miercuri, 5 octombrie 2011

Nucile






Nucile si ultima descoperire                                             
  Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor
  si previn bolile de inima.                                             
  Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn   
  aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de       
  cercetatorii americani de la Barcelona ´s Hospital Clinico, aparut in 
  publicatia “  American College of Cardiology “.                       
  Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales
  dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care
  acestea din urma le au asupra organismului.                           
  Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline                         
  Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei
  cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel
  ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in
  grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
  La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de
  masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat 
  uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din
  artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in
  timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima
  si al atacului vascular cerebral.                                     
  Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai   
  ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor,     
  indiferent de nivelul colesterolului.                                 
  Trateaza tulburarile de ritm cardiac                                   
  Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi 
  benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat
  pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu 
  conditia sa consume si nuci. “Acest lucru demonstreaza ca grasimile   
  protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe
  cand o grasime neutra,                                                 
  precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important”, afirma Robert
  Vogel , profesor la  University of Maryland , Baltimore  .             
  Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul   
  sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de 
  oxid nitric de catre “captuseala” arterelor, necesar pentru mentinerea 
  flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si       
  arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul     
  nitric.                                                                 
  Pentru vegetarieni                                                       
  Combinati nucile cu legume si paine                                   
  Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul
  persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe   
  vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.                 
  Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt
  inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu 
  paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine 
  gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.                   
                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu